"Και μες στην τέχνη πάλι, ξεκουράζομαι απ' την δούλεψή της."

Sunday, 28 October 2012

Ζήτω η ελληνική Δικαιοσύνη!

«Να λες πάντα την αλήθεια, γιατί είναι ατιμωτικό για τον ελεύθερο άνθρωπο να θεωρείται ψεύτης.» 
Σοφοκλής.

Μία ημέρα πριν την επέτειο του ΟΧΙ η ελληνική δικαιοσύνη βροντοφωνάζει ένα τεράστιο ΝΑΙ  στην καταρράκωση όποιου ήθους και Δικαίου είχαν απομείνει πλέον σ΄αυτή την καψερή τη χώρα.
Ένταλμα σύλληψης αυτεπαγγέλτως από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας εκδόθηκε για το δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη για παραβίαση του Νόμου περί προσωπικών δεδομένων, ο οποίος δημοσίευσε την πολυσυζητημένη λίστα Λανγκάρντ στο περιοδικό του Hot Doc.  
Η ημέρα, λοιπόν που η αλήθεια φιμώθηκε και με το νόμο έφτασε, καθίζοντας στο "εδώλιο" έναν δημοσιογράφο όπου μέσα στο ψεύδος και την διαστρέβλωση έπραξε το καθήκον του και έδωσε στο φως της δημοσιότητας τα ονόματα όσων περιλαμβάνονταν στη λίστα φωτιά των τελευταίων ημερών. Η Δικαιοσύνη έπειτα από χειμερία νάρκη χρόνων, ξύπνησε από το νήδυμο ύπνο της για να κυνηγήσει την ανομία, να βρει τον ένοχο και να λάμψει η αλήθεια, μόνο που για ακόμη μια φορά το συμφέρον και το χρήμα σφράγισαν για τα καλά τα μάτια της. Αντί να διωχθούν ποινικά όσοι επί τόσο καιρό κερδοσκοπούσαν εις βάρος του λαού, ενός λαού που επί καθημερινή βάση απομυζάται με μνημόνια και παραμνημόνια, αντί να μπει ένα τέλος στους λαικισμούς που μόνος σκοπός τους είναι η εξασφάλιση μιας έδρας στη βουλή ή ένα γερότερο κομπόδεμα, ο νόμος παίρνει για ακόμη μια φορά το μέρος των ισχυρών. Ένα μεγάλο μπράβο κυρίες και κύριοι στην πατρίδα μας, μία πατρίδα που κατάντησε να τρώει τα παιδιά της υπηρετώντας αδιαλλείπτως το χρήμα.
Ως πότε θα ανεχόμαστε αυτή την ισοπέδωση;

No comments:

Post a Comment