"Και μες στην τέχνη πάλι, ξεκουράζομαι απ' την δούλεψή της."

Sunday, 28 October 2012

Όλγα η πονόψυχη

Οι λαμπροί ευεργέτες όρθωναν πάντοτε το αναστημά τους ως αρωγοί σε δύσκολους καιρούς. Ένας τέτοιος φωστήρας αποδείχθηκε και η πρώτη κυρία του δελτίου είδήσεων του Mega Όλγα Τρέμη, η όποια σύμφωνα με δημοσιέυμα του περιοδικού Hot Doc είχε επαγγελματικές σχέσεις με εμπόρους όπλων. Πιο συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος ήταν αντιπρόεδρος της εταιρίας Quattro κατά την περίοδο υπογραφών για σύμβαση δεκάδων εκατομμυρίων με την πολεμική βιομηχανία για την προβολή και την προώθησή της.  Επιπλέον η συγκεκριμένη εταιρεία είχε υπογράψει σύμβαση για την προώθηση και την επικοινωνία της EADS ΑΕ, κατασκευάστρια εταιρεία πολεμικών αεροσκαφών.
Η απάντηση της Όλγας άμεση και μάλλον προβλέψιμη, ζητώντας ως αποζημίωση τρία εκατομμύρια ευρώ από το Hot Doc του Κώστα Βαξεβάνη για λόγους ηθικής βλάβης. Στην ίδια αγωγή το Ολγάκι τονίζει πως η όποια συμμετοχή της στην εν λόγω εταιρεία έγινε εντελώς αφιλοκερδώς. Τζαμπέ βρε παιδάκι μου πώς το λενε! Εύγε! Συνεταιρίζεσαι στα φιλικά και ανιδιοτελώς όπως ισχυρίζεσαι τουλάχιστον με εμπόρους όπλων. Άραγε, να σ' αρέσει που τα όπλα που προωθείς και λαμποκοπούν στις προθήκες είναι τα ίδια που σκοτώνουν καθημερινά χιλιάδες ανθρώπους; Ή απλά απάντησες ό,τι πρόχειρη κουταμάρα σκαρφίστηκες απλά για να μη σε εμπλέξουν με παράνομες πληρωμές δημοσιογράφων;
Και μετά αναρρωτιόμαστε πού τα βρίσκουν τα λεφτά και τις ελβετικές καταθέσεις οι μεγαλοδημοσιογράφοι με το μισθό των τριών κι εξήντα; Ξεχνάμε τον "κομιστή" Θεμάκο και τα 5 εκατομμύρια; Όχι, δεν ξεχνάμε.
Σταμάτα κυρία Τρέμη, να τρέμεις την αλήθεια και αποδέξου τι πραγματικά είσαι. Είσαι αυτό που στις δημοσιογραφικές σχολές και τα πανεπιστήμια σου μάθανε να πολεμάς. Τη μίζα, το χρήμα.  Αντί, λοιπόν να ζητάς εκατομμύρια ευρώ λες κι αυτά που έχεις δε σου φτάνουν ανάλαβε τις ευθύνες σου και πριν ξεκινήσεις το βραδινό δελτίο σαν καλό παπαγαλάκι που είσαι κοίτα την κάμερα και πες αυτό που πραγματικά θες να πεις:
Είμαι η Όλγα και έχω φάει πολλά λεφτά από υψηλές κομματικές κεφαλές για να σας παραπληροφορώ και να σας κατευθύνω όπου με έχουν διατάξει αποκρύπτοντας ό,τι δε βολεύει αυτούς που δε βολεύει.
Γιατί, κυρία Όλγα δημοσιογράφος δεν είναι αυτός που τα παίρνει, αλλά αυτός που στο τέλος της μέρας έβγαλε την αληθινή είδηση και το βράδυ θα κοιμηθεί ήσυχος.

No comments:

Post a Comment